Deprem bölgesinde hayatın yeniden eski dinamiklerine dönmesi için turizm sektörüne ihtiyaç olduğunu vurgulayan Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Depremin yaralarını turizmle saralım. Turizm küçük esnafa, üreticiye, şehrin istihdamına can suyu olabilir” dedi.
Deprem bölgesinde hayatın yeniden eski dinamiklerine dönmesi için turizm sektörüne ihtiyaç olduğunu vurgulayan Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Depremin yaralarını turizmle saralım. Turizm küçük esnafa, üreticiye, şehrin istihdamına can suyu olabilir” dedi.
6 Şubat’ta yaşadığımız depremin acısını dindirmek için ilk günden itibaren kolları sıvayan Prontotour hem ayni hem de nakdi yardımlarla bölge insanının eski güzel günlerine dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Afet bölgesine destek olmaya devam edeceklerini belirten Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Ülkemiz yaşadığı deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Biz de şirket olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Depremin etkilediği 11 şehrimiz tarihi, kültürü ve gastronomi ürünleriyle öne çıkan turizm açısından güçlü potansiyeli olan şehirler. Depremden pek çok işletme etkilendi. Tarihi yapılar, kilise, cami ve müzelerimiz yara aldı. Bölgeyle özdeşleşen restoran, pastane veya yerel üreticiler kayba uğradı. Tabii en büyük acımız yitirdiğimiz insanlarımız. Doğru kent planlaması, depreme dayanıklı binalar artık birinci gündem maddemiz. El birliğiyle tüm acıların üstesinden geleceğiz. Biz güçlü bir ülkeyiz” dedi.
“Yerel kalkınmayı desteklemeliyiz”
Deprem bölgesinde ekonominin yeniden düzene girmesi, morallerin yükselmesi için turizmin önemli roller üstlenebileceğini vurgulayan Onaran, şunları kaydetti: “Depremden etkilenen 11 şehrimizde hayatı yeniden eski dinamiklerine döndürebilmek, şehirlerin kültürel zenginliklerini yaşatmak, oradaki halkla sürekli irtibatlı olmak için turizm sektörüne büyük iş düşüyor. Turizm 56 alt sektörü besleyen bacasız bir sanayidir. Dolayısıyla turizmin tüm iş kollarını harekete geçirmesi toparlanmayı hızlandıracaktır. Yenileme çalışmaları için yapılacak planlamalarda kültürel mirasın korunmasına ayrıca önem verilmelidir. Yurt içi kültür turlarının o bölgedeki küçük işletmelerin, esnaf ve sanatkârların geçim kaynağı olduğunu unutmayalım. Yerel kalkınmayı desteklemek, bölge insanının istihdamına katkı sağlamak adına hayatın normal akışına girmesiyle kültür turlarının yeniden öneminin artacağını düşünüyorum. Bizler eskisinden daha sorumlu turizm yapmak ve deprem gerçeğini unutmadan, aklın ve bilimin yolunda ilerlemek zorundayız.”
Çocuklar için oyuncak otobüsü
Depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olan Prontotour, bölgeye başta doktor, uzman teknik personel olmak üzere pek çok insan kaynağı ve yardımın ulaşmasını sağladı. Depremden etkilenen şehirlere gıda, hijyen kiti, jeneratör, temizlik ürünleri gibi yardım kolileri gönderen Prontotour geçtiğimiz hafta da “Çocuklar hep gülsün!” sloganıyla oyuncak ve şekerleme yüklü bir otobüsü bölgeye göndermişti.