Bir yılda adeta Fethiye Mahallesi ‘ne damgasını vurmuş olan Merhum Muhtarımız Hüseyin Ormanlı’nın oğlu başarılı muhtarımız Mustafa Ormanlı ile okuyucularımızdan gelen sorular başta olmak üzere birçok konuya cevaplar aldığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.
*** Siz ve rahmetli babanız mahallenizde ve hatta Bursa’da o kadar seviliyorsunuz ki Fethiye Mahallesi’ne Muhtar Mustafa Ormanlı’ya konuk olacağımızı paylaşınca oradan size ve babanızla ilgili yüzü aşkın soru ve yorum gelmiş değerli muhtarım.Sorularımıza geçmeden kısaca Mustafa Ormanlı kimdir sizi tanıyalım sonrasında da devam edelim isterseniz.?
ÇEYREK ASIRA YAKIN BELEDİYE TECRÜBESİ..!!
—- Bizlere mahallemize böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Hoş geldiniz ,sefalar getirdiniz.Ben Mustafa Ormanlı 1975 Bursa doğumluyum.İlkokul 1. sınıfın ilk dönemine kadar İstanbul’da 2. dönemde Bursa Fethiye mahallesi İlkokulunda devam ettim.Buraya 1982 yılında taşındık. 2000 yılında Nilüfer Belediyesi’ne girdim, 2024 yılında da Nilüfer Belediyesi’nden emekli oldum. Şu anda da muhtarlık yapıyorum.Faruk Baykal Belediye Başkanı olduğunda biliyorsunuz mahalleler bölünmüştü, o dönemde 5 yıl içerisinde 6 seçim olmuş ve bu altı seçimi kazanarak Fethiye Mahallesine uzun yıllar hizmet etmiş olan adeta her sokağında,caddesinde izleri bulunan rahmetli babam, Muhtar Hüseyin Ormanlı’dan sonra geçen yıl 31 Mart’ta seçimi kazanarak bayrağı devraldım.Muhtar adayı olarak seçimde mevcut muhtar Sebahattin Bey ve ben vardım. 2 adaylı seçimde hatırı sayılır sayıda farkla kazanarak muhtar seçildim.
***Peki muhtarım seçim süreci nasıl başladı, neler yaptınız bize neler söylersiniz bu süreçle ilgili?
RAHMETLİ BABAMI FETHİYE HİÇ UNUTMADI..!!
—- Seçim zamanı ben de çok çalıştım ama Hüseyin Ormanlı’nın ismi her gittiğim kapıda öndeydi.Aa Hüseyin abinin oğlu musun? A rahmetli şöyleydi ,rahmetli böyleydi diye çok söylemlerle karşılaştım.İnanın. Ben 17 kilo verdim senelik izinlerim çoktu,İzinlerim çok olduğu için önceden başladım.105 gün boyunca 110 gün her akşam saat 4’ten 5’ten 9’a kadar sadece 3 kandilde gezmedim,sevgililer gününde gezmedim, bir gece de belediyeden arkadaşlarla yemeğimiz vardı, 110 Günde 5 gün dolaşmadım.105 gün boyunca her eve gittim mahallenin iddia ediyorum %98’ini gezdim.Ya çakmak,ya kalem, her haneye hediye ettim. Kendi broşürümü de yine dağıttım. Çünkü Ramazan girecek diye ben 3 ay öncesinden başladım çalışmaya. Yukarıdan bir başladım bizim sınırlarımız nereye kadarsa Dolunay sitesine kadar hepsini dolaştım.Sonra ne yaptım İlk dolaştığım yerleri tekrardan afiş yapıştırmak yasaktı ben posta kutularına ve yakınlarına küçük broşürlerimizden dağıttık. Posta kutularına yapıştırdık. Pankart vesaire yaptırmadım ben sadece apartman girişlerinde iğneli panolara iliştirdim broşürlerden. Arabayla gezerken her yere bıraktık, yoğun bir çalışma temposunda bulunduk bu 105 günlük süreçte.Hatta şöyle bir anımız oldu. O Seçim döneminde işte bizim bırakılmış olduğumuz o broşürler yerlere saçılınca annem de teravih dönüşü eve giderken onları yerlerde görünce benim broşürleri yerde olmasın ,insanlar üstüne basmasın diye almış onları toplamış eve getirmiş. Annem de işte resimlerin üzerine basılacak diye onları toplamış eve getirmiş keşke almasaydın anne ben onları bastırdım, oralara dağıttım reklamın iyisi kötüsü olmaz dedim. Ama işte böyle bir anımızda yaşanmış oldu seçim sürecinde annemle benim aramda.
**** Tabii Mustafa Muhtarım uzun yıllar babanızın yanındaydınız sonrasında önceki muhtarla da bir hukukunuz var, Bu anlamda çok temelden sağlam birikimleriniz var tecrübe anlamında.?
ORTA SONDAN BERİ BENDE HEP İŞİN İÇİNDEYİM..!!
—Şöyle anlatayım size.Sebahattin Kelebekler babamın baş azasıydı, bundan önceki muhtar.Ben de Sebahattin Kelebekler’in baş azasıydım.Yani ben yaklaşık 6 seçim babamla bir seçim Sebahattin Bey ile bir seçim kendim,8 seçimden beri ortaokul sondan beri bu seçimlerle iç içeyim.O zamanlar tabii tutkalla sulandırıp, ağaç direkler çoğunluktaydı o zaman daha küçüktüm boyum yetmezdi sandalye koyup direklere babamın resimlerini yapıştırıyorduk.Orta sondaydım hiç unutmam o zamanlar düşünün, o günlerden bugünlere geldik. Babamı çok andık çok ismini tekrarladık burada,mekanı cennet olsun inşallah.
***Hiç unutmam değerli rahmetli Hüseyin muhtarımız olmuştur 10-12 sene Heykel’e gidip mahalleden gelen giden otobüsleri saymıştı. Bu anlamda da orada saydığı notlarla da tekrardan dilekçelerini vesaire vermişti. Ben Hüseyin Muhtardan başka hiç hatırlamıyorum Heykel’e gidip,gelen otobüsleri sayan Muhtar. Gerçekten çok özverili bir muhtardı rahmetli Hüseyin muhtarımız, değerli babanız.Peki sizin hali hazırda ulaşımla ilgili sıkıntılarınız var mı Mustafa muhtarım?
SABAH VE AKŞAM EKLEMELER OLURSA DAHA DA İYİ OLACAK..!!
—Ben de babamın zamanında ulaşımla ilgili çabalarını onu çözmek adına ortaya koymuş olduğu çalışmaların yakından tanığıyım.Bizim ulaşımla alakalı pek sıkıntımız olduğu söylenmez sadece işte sabahleyin yoğunlukla alakalı ufak tefek şeyler olabiliyor.Ama ben de gittim baktım belediyeden yetkililer de geldi. Biz gittiğimiz,2 gün üst üste gittik öyle bir aksaklık yoktu otobüslerde çok dolu değildi, almamazlık da yapılmadı.Şu anda tabii seferler arttırılırsa ve Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi stadın yanına açıldığında B-43’de kurtaracak. Ama şimdi benim sadece tek sorunum. Muradiye’den Tophane’ye ve oradan Heykel’e gidecek bir arabam yok. Termal otobüsle de ilgili herhangi bir sıkıntımız kalmadı biliyorsunuz.
9 FA, 14-F Işıktepe’den, Balat’tan kalkan bu otobüsler benim hep iç sokaklarımdan geçen otobüsler bunlar.Sonra B-9 var Esentepe’den kalkıp Küçük Sanayi’ye giden.Emek’ten kalkan B-43 o biraz sorun yarattı yoğunluktan ziyade Acemler’de kestiler ya oradan aktarmayla gidiliyor o yüzden.Ayrıca Hürriyet’ten kalkıp üniversiteye giden B-46 nolu otobüsümüz var, bir de 97-F Terminali çözdü ,Geçit’ten kalkıyor buradan geçerek Terminale gidiyor. Ben mesela Fsm’den geçen otobüsten bahsetmiyorum, ya da Ata Bulvarı’ndan geçen otobüslerden bahsetmiyorum mahallenin içerisinden geçen otobüslerden bahsediyorum. Oralardan geçenlerde var, mesela Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na yakın oturanlar oradan geçen otobüslerden de faydalanıyorlar….Otobüslerin iki tanesi biri Küçük Sanayi’ye gidiyor biri üniversiteye gidiyor. bir tanesi Terminale gidiyor, ikisi Heykel’e gidiyor biri Acemler’e gidiyor.Şu anda sadece sabah ve akşamları örneğin sabah 7 ile 8.30 arasına , ya da 6.30’da 8.30 arasına bir ya da 2 tane daha takviye yapılırsa sorun tamamen kalmayacak diyebilirim.
**** Yine gelen sorulara ve yorumlara baktığımızda yine birçok soruda bu bir yılın nasıl geçtiği ile ilgili sorular gelmiş yine sizin bir yılda Fethiye Mahallesi’ne hizmetler anlamında çok güzel bir yıl geçirdiğinizi belirten kişiler olmuş, hayırlı olsun dileklerini iletenler ,görevinizde başarılı olmanız anlamında dileklerini iletenler gerçekten bu anlamda Fethiye Mahallesi tarafından sevildiğinizi gelen sorulardan da anlıyorum muhtarım.
1 YILIMIZ YOĞUN GEÇTİ..!!
—-Çok sağ olsunlar,teşekkürler.1 yıl çok yoğun geçti elimizden gelenleri yaptık yapmaya çalışıyoruz.Zaten 25 yıl hizmet sektöründe çalışmıştım Nilüfer Belediyesi’nde emekli olasıya kadar biliyorsunuz sonuçta buradaki hedefimiz mahalleye hizmet. Ve biz bu 1 yıllık süreçte bunu başardığımıza inanıyorum ve İnşallah önümüzdeki 4 yıla yakın zamanda da elimizden geldiğince Fethiye Mahallesi’ne hak ettiği hizmetlerin gelmesi adına çalışmalar yürüteceğiz.
*** Tabii değerli muhtarın aşağı yukarı çeyrek asra yakın Nilüfer Belediyesinde çalışmış olmanız size belediyelerle olan iletişim anlamında avantaj sağlıyordur diye tahmin ediyorum.Yine gelen sorulara baktığımızda Bursa’da Büyükşehir’de değişim yaşandı Mustafa Bozbey Başkan geldi. Bu anlamda tabii Büyükşehir Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi ile iletişim anlamında nasıl ilerliyor diye yine 7-8 soru gelmiş?
BAŞKANLARIMIZLA,BELEDİYELERİMİZLE İLETİŞİMİMİZ SÜPER..!!
—Elbette Nilüfer Belediyesi’nde çalışmış olmamın büyük avantajı var.Büyükşehir belediyemizle de iletişim çok güzel aradığımızda hemen sorunlarımız çözülüyor.ilişkilerim herkes ile iyi. Şu anda Başkan Yardımcıları ile daire başkanları ile hepsi ile birebir diyaloğum var. Bir de mesela daha önce Nilüfer’de beraber çalışmış olduğu arkadaşları Mustafa başkanımız yanına alıyor. Büyükşehir’de eskiden bizde park bahçeler müdürü olan Hakan Bey şimdi daire başkanı mesela. Onları çok eski zamanlardan beri tanıyoruz. Şimdi de diyaloğumuz Başkan yardımcılarımızla, başkanlarımızla, daire başkanlarımızla herkesle aramız çok güzel. Herhangi bir durum olduğunda iletişimimizi çok kısa zamanda onlarla sağlayabiliyoruz, mahallemizin hizmet alması anlamında.
*** Birkaç kadın okuyucumuz Emel Hanım geçen yaz biraz sineklenmenin fazla olduğunu bu sene ilaçlama anlamında daha yoğun bir çaba harcanması durumunda sevineceklerini iletmişler muhtarım.
—Büyükşehir ilaçlamayı yapıyor, ilçe belediyelerinden çıktı biliyorsunuz önceden Nilüfer Belediyesi ilaçlama yapıyordu. Ben onun da takipçisi oldum yakından.Bizim mahallemizin biraz yeşilliği fazla olduğu için ,oldu. Aşağıki tarafta rüzgar almayan sokaklarda biraz fazla oldu bu durum. Bu sene ile ilgili de geçenlerde sordum ne zaman ilaçlamalar başlayacak diye büyük bir ihtimalle bugünlerde bu ilaçlamalar tekrardan başlayacak.Havalar yavaş yavaş ısınsa da şu anda birikintiler, potansiyel üreme alanları olabilecek yerler ilaçlanarak bu sıkıntının yaz sürecinde yaşanmaması anlamında ön bir çalışma bugünlerde başlayacak diye söyleyebilirim.(Yarın kaldığımız yerden devam etmek üzere)